Probleem: Genetische Huidveroudering

Het eerste verouderingsproces is natuurlijk, waarvan de voortgang genetisch is bepaald. Het toont zich in een verandering van het herstel en onderhoud van de cellen, dat wordt bepaald door een genetische biologische klok.

Tijdens het verouderen van de huid verliezen de weefsels die buiten de cellen liggen structuur waardoor de volume en de vormen van het gezicht veranderen, terwijl de rimpels zich verdiepen.

De huid “ontspant”, als gevolg van het verslappen van de vetweefsels en spierweefsels die hun ondersteunende rol niet meer vervullen. Daarnaast wordt de huid minder goed bevochtigd.

Ook wordt huidveroudering veroorzaakt door een aantal omgevingsfactoren, te veel stress, zonlicht, roken en alcohol zijn allemaal factoren die invloed hebben op het verouderingsproces doordat zij leiden tot de aanmaak van giftige stoffen, genaamd “vrije radicalen”.

more
3

Probleem: Huidveroudering en preventie

Huidveroudering en preventie. Hormonen hebben we allemaal, maar bij de één zijn ze iets meer in balans als bij de ander. Wanneer je hormonale schommelingen hebt zie je dit terug in de huid. Het kan zijn dat je huid heel vet wordt of juist heel droog of dat je puistjes krijgt. Daarin speelt je leeftijd ook een rol. We zien vaak dat dames rond hun 16de meer last krijgen van puistjes en een glimmende huid.

more
0