Probleem: Vermoeide huid, grauwe huid, verslapping en littekens

Elke huid heeft wel eens een dipje maar het is van belang dat je de huid zo snel mogelijk weer in balans krijgt. Een tekort aan vitamines en mineralen is namelijk schadelijk voor je huid. Vitamines zijn namelijk belangrijke bouwstenen van onze gezondheid.Wanneer er een tekort is aan vitamines in de huid kunnen andere processen niet doen wat ze horen te doen. Bepaalde enzymen en hormonen functioneren namelijk onder invloed van vitamines beter.

De huid heeft bepaalde vitamines nodig om te stimuleren, beschermen en te herstellen. Ook de huid die littekens heeft opgelopen door bijvoorbeeld acne kan veel hebben aan een vitamine boost. Eens tekort aan vitamines kan optreden door bijvoorbeeld roken, slechte voeding of een verstoorde balans.

more
0

Probleem: Droge & vochtarme huid

Wanneer je huid droog is heb je een tekort aan vetten, wanneer je huid vochtarm is een tekort aan water. Een droge huid heeft vaak schilfertjes en kan geïrriteerd aanvoelen. Een vocht arme huid heeft vaak droogte lijntjes en craquelé en voelt trekkerig aan. Je kan dus best een droge vocht arme huid hebben maar dus ook een vette vochtarme huid. Een droge huid heeft een lagere weerstand dan een normale huid en is ook vatbaarder voor schadelijke invloeden van buitenaf. Daarom is het belangrijk dat je huid in balans is. s

more
0